Inget ka Ki Sunda

Asa ujug-ujug hoyong nyerat eusi hati dina blog nganggo basa sunda. Jigana mah nuju emut ka lembur. Asa raos pisan bari nyerat, ngupingkeun tembang sunda ti neng Rya Fitria, neng Rita Tila  sareng kang Oon. Asa jadi inget ka babaturan baheula keur leutik, basa keur di SD. Duka tos kamarana ayeunamah. Kamari ge pas amengan ka Pangalengan meni asa jiga ararisin papendak teh. Ma’lum babaturan SD taya nu bisa neruskeun nepi ka perguruan tinggi, komo nepi ka S2 jiga kuring, dalah nepi ka SMP oge paling aya duan eta ge jeung kuring.
Padahal resep ari ngumpul, bisa ngobrol nganggo basa Sunda bari ngaliwet peuting-peuting terus meuleum asin peda…hmmm ponyo pisan. Kungsi sakali jeung punbojo ngumpul jeung kang Iwa jeung kang Ishak sakulawarga di Pulo bari ngaliwet. Nikmat pisan.
Asa ingeut ka Situ Cileunca…tempat baheula keur leutik diajar ngojay bari bubuligiran jeung babaturan. Kamarana atuh nya ayeuna…asa hayang reunian deui…
asa hayang nyebutan deui babaturan baheula..cik urang ingetan
– Ara, Aman, Roni, Cecep, Ayep, Euning, Yeni, Siti Amilah, Lilis Momoy, Alih, Ayi ……tuh pararoho deui…ngan apal sakitu
sugan ke liburan usum panas (summer season) kuring bisa ulin ka Cilenca, urang ngaliweut deui ah…

Kaleureusan muka majalah Salaka Online, geuning aya gambar situ Cileunca…
Asa jadi nambah waas..

Sumber gambar:

http://www.salaka.net/

http://static.panoramio.com/photos/original/

8 Responses to Inget ka Ki Sunda

  1. masdiisya says:

    oh ieu maksudna hahariringan ku lagu sunda teh???…suganteh naon…tah kitu inget ka babaturan nu geus lapur teuing kamarana. Sok atuh nyien pabrik robot mun geus balik ti Taiwan meh jadi Pangalengan Valley!

  2. jadi kangen kampung halaman saya😀

  3. Irwan Purnama says:

    Wah…Anis ngerti Basa Sunda? sama ya kampung halamannya..?

  4. anis says:

    Nggak pak, cuman saya baca semuanya, eh tiba-tiba nangkep maksudnya😀
    Kampung halaman saya di Malang, pak

  5. rezki says:

    oh kitu geuning situ cileunca teh, meni endah. (btw, dimana ya?? hoohohoho,,,,blm pnah ksana)

  6. Irwan Purnama says:

    Masa orang Bandung ga tau yu..Situ Cilenca di Pangalengan, deket sama perkebunan Malabar…

  7. santi says:

    ehem….
    mun ngaliwet ajak” nya….
    heuheui….

  8. Gimpel says:

    thank you share admin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: